Entrades populars

diumenge, 29 de juliol del 2012

On juga la Marina? Catifes versus Puzles



Quan la Marina va començar a jugar sentada, cap allà als 4 o 5 mesos, al principi teniem una manteta de jocs, però al fer-se gran la manta acabava enrotllada per tot arreu i la nena al terra, que és de rajola i clar si es fa un cop és molt dur.

Per això vam pensar en una alfombra de puzle, d'aquelles per nens de colors, però vaig sentir que els nens a vegades se l'intentaven menjar i no em va fer gràcia. Una mare em va recomanar un puzle més gran i gruixut d'una botiga d'esports, i ho vam comprar. En el paquet hi deia que no era apte per bebés, però ens va anar molt bé, i ho vam fer servir durant unes setmanes. La Marina ja amb 6 mesos es movia molt i començava a intentar gatejar i això amortiguava els cops. Estavem encantats.

Però quan va començar a intentar mossegar les vores em vaig preocupar una mica. Vaig buscar per internet i vaig trobar diverses informacions de que aquest material és tòxic no només al menjar-lo sino al respirar els gasos que emana i al contacte amb la pell. Per exemple aquest article:

La botiga d'esports no enganya sobre el seu producte, que és per fer esport per adults, però és el mateix material que el de les alfombretes de puzle per nens, i aquest sí que pot ser perjudicial per la salut. Encara els venen ja que no els van retirar de les botigues, i la gent que ja els té no ha estat informada de la seva toxicitat. És una vergonya la falta de preocupació per la salut dels més petits, que encara s'estàn formant i estan envoltats de productes nocius sense que els pares ho sospitin.

Finalment a casa hem tret el puzle i hem posat una catifa acrílica molt gran que tenia guardada i que havia fet servir a Londres per tapar la moqueta. Ara Marina està molt a gust a la catifa i si cau almenys no és tan dur com el terra. I jo estic més tranquil.la sobre aquest punt, tot i que Marina ara ja surt de la catifa i explora tot el pis.


Ahir vam anar a casa d'uns amics que tenien el puzle típic per nens de colors amb lletres i números i la Marina va anar directa a ficar-se una lletra a la boca. Per sort es va distreure aviat amb altres coses i no va jugar més amb allò. Sort que a casa no ho tenim!

7 comentaris:

  1. apa! doncs tot just m'acabava de comprar un quanho estava desembalant se'm passaven tot aquests dubtes pel cap... gràcies mire!!!

    ResponElimina
  2. ostres, bueno suposo que si poses una tela a sobre encara el pots fer servir, però el més important és no deixar-lo sol alla ni un segon perque el que volen al principi és ficar-se'l a la boca, i vaig llegir en un foro que una mare es va trobar trossets de colors a la caqueta! A mi em donaria algo. Si el pots tornar a la botiga millor , petonets

    ResponElimina
  3. La catifa te una pega però... que s'embruta molt ràpid!!

    ResponElimina
  4. Hola Mireia!! Soy Sonia, la mama de Adrián que hice el curso contigo en septiembre del año pasado.

    Acabo de descubrir tu blog por un link en naturabebes...Marina esta grande y preciosa!!! :D:D

    Aprovecho para decirte que este tema de la alfombra lo miré mucho mucho por el mismo tema que tu. Según un estudio que realizó la OCU hace algún tiempo, la única alfombra no tóxica era la de Eurekakids, es la que yo compré y nos bien. Tiene alguna pieza más pequeñita que he guardado por sguridad. :)

    Te paso este link donde hablan del tema:

    http://pequelia.es/25309/alfombras-para-ninos-con-sustancias-toxicas/

    Espero que te resulte útil!!

    Besoteees

    ResponElimina
  5. Hola Mireia!

    Felicidades de nuevo por compartir tus experiencias!

    Nos pasó lo mismo que a ti... Thierry se envolvía dentro de la manta de juegos a partir de los 3-4 meses y no le ayudaba a desplazarse... Así que miramos el tema puzzle... descubrimos el tema de la toxicidad pero compramos una de la casa skiphop que según entendimos no es tóxico el material que utiliza ni daña el medio ambiente...
    Alfombra:
    http://www.skiphop.com/product/zooplayspot.html

    Material: Etileno Vinil Acetato (EVA) http://es.wikipedia.org/wiki/Etilvinilacetato

    He enviado un email a la OCU para ver si me pueden informar de los 10 juegos que compararon y cuál de ellos no era tóxico. Te mantendré informada.

    Un abrazo,

    Beatriz

    ResponElimina
  6. Hola Mireia!

    Ya tengo respuesta de la OCU. Copio y Pego:

    "Esta información era de 2009, no la tenemos actualizada. En Diciembre sacaremos algo nuevo de Navidad pero lo estamos ultimando y no tenemos aún los resultados para poder hacértelos llegar".

    ResponElimina
  7. A mi me dejó unos puzzles mi hermana. Quise comprar más y me dijo el de la tienda que los habían retirado por tener piezas pequeñas, así que quité las piezas pequeñas y lo dejé puesto, cubierto con una toalla porque intentaba morderlo. Que pena no haberme enterado antes! Desde luego ahora mismo se lo quito a Emma y pongo una alfombra como tu.
    Un saludo

    ResponElimina